Liverpool tröja 2024 ökade sin ledning i toppen av Premier League till fem poäng med en 4-0-seger över Bournemouth som förlängde deras obesegrade ligaserie till 14 matcher på söndagen. Gästerna blev frustrerade i en försiktig första halvlek med få målchanser, men ökade tempot efter paus med att Darwin Nunez och Diogo Jota båda gjorde två mål.Nunez gjorde 1-0 i den 49:e minuten efter ett smidigt passningsspel som skar upp Bournemouths försvar, och den inflytelserika Jota satte spiken i kistan för värdarna med två kliniska avslut i den 70:e och 79:e minuten. Uruguayanen Nunez satte pricken över i på en dominerande Liverpool-föreställning med sitt andra mål på övertid.
Liverpool har 48 poäng från 21 matcher, med mästarna Manchester City Fotbollströjor, Arsenal och Aston Villa på 43 poäng. City har dock en match mindre än Juergen Klopps sida.Bournemouth ligger på 12:e plats med 25 poäng.Klopp medgav att han inte var nöjd med vad han såg i första halvlek men var glad över att hans lag visade att de har gott om målkraft även utan den frånvarande skyttekungen Mohamed Salah."Vi var inte tillräckligt flexibla i första halvlek och det var inte en bra match, och jag sa till dem i halvtid att det inte var bra", sa Klopp till Sky Sports."I andra halvlek ändrade vi formation och var plötsligt mycket mer flytande. Vi gjorde målet och sen såg allt annorlunda ut. Det är fantastiskt för Darwin och fantastiskt för Diogo."
Fotbollströjor med tryck var inblandad i huvudhändelserna i första halvlek, slapp undan med en hård tackling på Luis Diaz och skapade nästan ett mål för värdarna.Liverpool flyttade Nunez till en mer central roll efter paus, och det bar snabbt frukt. Curtis Jones lade av en lång passning till Jota, som sedan hittade Nunez med en första-passning och avslutet var aldrig i fara.Jota gjorde det 2-0 när han blev hittad av Cody Gakpo, och portugisen slog igen med ännu en lugn avslutning efter att ha misslyckats med sitt initiala skott efter att ha blivit framspelad av Premier League-debutanten Conor Bradley, som fick chansen i frånvaro av Trent Alexander-Arnold.Joe Gomez stod för assisten till Nunez volley-mål på övertid, vilket innebär att Nunez är den första spelaren att nå 10 mål och 10 assist för en Premier League-klubb i alla tävlingar den här säsongen.McBurnies straff ger Sheffield United sent 2-2-oavgjort mot West Ham Sheffield Uniteds avbytare Ollie McBurnie satte en straff djupt in på övertid för att ge bottensidan en välförtjänt 2-2-oavgjort mot sjätteplacerade West Ham United på söndagen i en match där båda sidor fick en man utvisad sent.
Billiga Fotbollströjor, men deras dåliga avslut bestraffades när Hammers ivorianska ytter Maxwel Cornet utnyttjade en avfyrad skott från Danny Ings som ändrades riktning och sköt bollen i mål första gången i den 28:e minuten.Ben Brereton Diaz, som spelade sin första ligamatch sedan han anlände på lån från Villareal den 5 januari, fick Blades tillbaka i matchen strax före paus när West Hams målvakt Alphonse Areola parerade en nick från William Osula och den England-födda chilenske internationella tog ett tillslag innan han dunkade in bollen.West Hams James Ward-Prowse satte sedan straffen i den 79:e minuten efter att Ings blivit fälld av Gustavo Hamer och båda sidor fick en man utvisad innan Areola fällde McBurnie, som dunkade in bollen förbi avbytarmålvakten Lukasz Fabianski i den 13:e minuten av övertid för att säkra en poäng.